Το “Αρχείο Τσακωνιάς” βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί με όλους όσους ενδιαφέρονται για την γραφή και την διάδοση της Τσακώνικης Διαλέκτου πρόγραμμα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον Maxim Kisilier προκειμένου να μπορεί κάποιος να γράψει κάνοντας χρήση των συμβόλων που χρησιμοποιούνται από τον Κωστάκη.

Προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε χρήση του προγράμματος θα πρέπει να κάνετε download το αρχείο της εγκατάστασης, να το αποσυμπιέσετε και να προχωρήσετε στην εγκατάστασή του. Όταν τελειώσει μπορεί να απαιτηθεί επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση θα παρατηρήσετε οτι έχει προστεθεί μια νέα υπο-γλώσσα στο Ελληνικά, Τσακώνικη την οποία θα πρέπει να επιλέξετε. Με την επιλογή της γλώσσας μπορείτε να κάνετε χρήση όλων των ελληνικών χαρακτήρων καθώς και των συμβόλων που χρειάζονται για την γραφή της Τσακώνικης Διαλέκτου.

Συμβατότητα. Έχει ελεγχθεί η συμβατότητα με Windows XP/7/Vista 32b/64b
Συμβατές γραμματοσειρές. Οι γραμματοσειρές που μπορείτε να κάνετε χρήση είναι η Cambria που είναι ενσωματωμένη στα Windows αλλά και Old Standard TT την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
Περιορισμοί στην Χρήση: Το πρόγραμμα διανέμεται ελεύθερα από το Αρχείο Τσακωνιάς χωρίς κανέναν περιορισμό. Θεμιτό είναι οποιοσδήποτε κάνει χρήση του προγράμματος να κάνει αναφορά στην εργασία του στο Αρχείο Τσακωνιάς και το website αυτού.

 

Αρχείο Εγκατάστασης Τσακώνικου Πληκτρολογίου Λήψη
Αρχείο Εγκατάστασης Τσακώνικου Πληκτρολογίου (IPA – Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο) Λήψη
Συνδυασμοί πλήκτρων για σύμβολα τσακώνικης Λήψη (doc)

 

Το πρόγραμμα δίδεται από το Αρχείο Τσακωνιάς ως έχει χωρίς καμία εγγύηση καλής λειτουργίας ούτε με υποστήριξη. Η χρήση του προγράμματος γίνεται με ευθύνη του καθένα που το κατεβάζει.